ΔΟΜΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ-ΒΡΑΒΕΙΑ

ΔΟΜΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό χωρίζονται σε 4 προκριματικούς ομίλους με κριτήριο την βαθμολογική τους κατάσταση την προηγούμενη χρονιά.

Γίνονται  δύο διαγωνισμοί ένας προκριματικός και δύο τελικοί (μεγάλος και μικρός). Στους προκριματικούς ομίλους οι ομάδες κατατάσσονται βάσει της βαθμολογίας τους σε χρυσές, αργυρές και χάλκινες με ποσόστωση ανάλογη του τελικού αριθμού ομάδων ανά όμιλο.

Οι χρυσές ομάδες θα διαγωνιστούν ξανά στους τελικούς για την ανάδειξη της ομάδας που θα λάβει τον τίτλο του   “Grand Team of the Year στο μεγάλο τελικό και «Hope Team of the Year» στο μικρό τελικό

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Στον προκριματικό αγώνα αλλά και στον τελικό η αξιολόγηση θα γίνει από την επιτροπή αξιολογητών της διοργάνωσης (περίπου 25 αξιολογητές) και από την Πανεπιστημιακή επιτροπή καθηγητών από τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Η βαθμολογία της Πανεπιστημιακής επιτροπής θα βαρύνει κατά ποσοστό 40% την τελική βαθμολογία. Το υπόλοιπο 60% θα είναι οι βαθμολογίες της επιτροπής των αξιολογητών της διοργάνωσης. Η αναλογία βαρύτητας των δύο επιτροπών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον τελικό αριθμό των αξιολογητών των ομάδων.

Για να είναι κάποιος αξιολογητής πρέπει να είναι πτυχιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στα αθλήματα της γυμναστικής. Σε περίπτωση που δεν έχει την ειδικότητα, αρκεί να έχει αποδεδειγμένη πολύχρονη εμπειρία και συμμετοχή σε Eurogym, World Gymnaestrada και άλλα αντίστοιχα διεθνή γεγονότα ή να είναι πτυχιούχος χορογράφος με αντίστοιχη εμπειρία.

Για να δηλωθεί κάποιος ως αξιολογητής πρέπει υποχρεωτικά να συμμετέχει στο Σεμινάριο Αξιολογητών του Cosmogym που θα γίνει κατά την διάρκεια του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2016 και να λάβει την «Επάρκεια Αξιολογητή» μετά από σχετική εξέταση.

Μετά το πέρας της διοργάνωσης και της ανάλυσης των βαθμολογιών των αξιολογητών θα υπάρχει η ποινή του αποκλεισμού για την επόμενη χρονιά σε αξιολογητές που η βαθμολογία τους θα έχει σημαντικές αποκλίσεις από το μέσο όρο των ομάδων.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ζητήσει να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο αξιολογητής πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Όλοι οι αξιολογητές θα βαθμολογήσουν τις ομάδες στους προκριματικούς αλλά και στους Τελικούς. Πρέπει να κάθονται σε όλη την διάρκεια του διαγωνισμού στην ορισμένη από την Οργανωτική Επιτροπή θέση.

Όλα τα προγράμματα θα αξιολογηθούν βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

  1. για την ψυχαγωγική τους αξία,
  2. την συνολική εντύπωση,
  3. την καινοτομία, την πρωτοτυπία, την ποικιλία,
  4. την τεχνική. Αναλυτικότερα στον τομέα της τεχνικής, λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα δεξιοτήτων, και η ασφάλεια των ασκήσεων.

Για κάθε κριτήριο η βαθμολογία είναι μέχρι 5 βαθμοί. Κάθε ομάδα μπορεί να λάβει μέχρι 20 βαθμούς.

Από την βαθμολογία των αξιολογητών της διοργάνωσης αφαιρούνται σε ποσοστό 10% οι χειρότερες και οι καλύτερες βαθμολογίες. Στους τελικούς αφαιρούνται σε ποσοστό 15%.

Το άθροισμα, του μέσου όρου των υπολοίπων βαθμολογιών όλων των αξιολογητών της διοργάνωσης και του μέσου όρου της πανεπιστημιακής επιτροπής (με τον προαναφερόμενο συντελεστή βαρύτητας) είναι και η τελική βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας περνούν στη μεγαλύτερη κατηγορία όλες οι ομάδες που ισοβαθμούν.

Η διαδικασία βαθμολογίας στον τελικό θα είναι όπως στον προκριματικό.  Σε περίπτωση ισοβαθμίας νικήτρια είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη βαθμολογία από την πανεπιστημιακή επιτροπή. Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία των αξιολογητών των ομάδων. Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας νικήτριες είναι όλες οι ομάδες που ισοβαθμούν και μοιράζονται τον τίτλο και τα έπαθλα.

Η σειρά παρουσίασης των ομάδων θα είναι με κλήρωση που θα γίνει στην 2η Ενημερωτική Ημερίδα. Η ίδια σειρά θα τηρηθεί και στην τελική φάση (αφαιρούνται οι αργυρές και χάλκινες ομάδες).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Επίσημα αποτελέσματα είναι μόνο η κατανομή των μεταλλίων.

Οι προπονητές των ομάδων θα μπορούν να λάβουν το σχετικό έντυπο με την αναλυτική βαθμολογία της ομάδας τους ανά κριτήριο.  Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα είναι με την σειρά της παρουσίασής τους μετά την ολοκλήρωση και των δύο προκριματικών ομίλων.

Στους Τελικούς γίνεται η αναγγελία των τριών ομάδων που έλαβαν την μεγαλύτερη βαθμολογία.

Οι απονομές στον προκριματικό και στον τελικό θα γίνουν σύμφωνα με τη σειρά παρουσίασης των ομάδων.

Ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων κατάταξης δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι ομάδες, προπονητές, αθλητές και παράγοντες οφείλουν να σέβονται τα αποτελέσματα των επιτροπών και να αναγνωρίζουν την προσπάθεια όλων των ομάδων, αθλητών κτλ

Στην τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων οφείλουν να παρευρίσκονται οι δηλωμένοι προπονητές όλων των ομάδων καθώς και αντιπροσωπεία αθλητών της κάθε ομάδας σε περίπτωση που δεν μπορεί να παρευρίσκεται όλη η ομάδα.

Όλη η διαδικασία της αξιολόγησης είναι κάτω από την επιστημονική επίβλεψη καθηγητών των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΙΚΗΤΩΝ

Θα δοθούν χρυσά, αργυρά, χάλκινα μετάλλια σε όλους τους αθλητές ανάλογα με την θέση τους και αναμνηστικό δίπλωμα σε κάθε ομάδα, στους προπονητές και στους αξιολογητές.

Η ομάδα που θα λάβει τον τίτλο του Grand Team of the Year  θα λάβει ειδικό αναμνηστικό κύπελλο καθώς και ένα δώρο έκπληξη που θα θεσμοθετηθεί από τον μέγα χορηγό του διαγωνισμού.

Βραβεία θα λάβουν επίσης η δεύτερη και η τρίτη σε κατάταξη ομάδα. Αντίστοιχα βραβεία θα δοθούν και στο μικρό τελικό.

Σημείωση:

Ότι δεν προβλέπεται από τα παραπάνω θα αντιμετωπίζεται από την οργανωτική επιτροπή κατά περίπτωση. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει, καταργήσει ή να προσθέσει οτιδήποτε κρίνει ότι είναι για την καλύτερη οργάνωση του διαγωνισμού.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

Join Us

Follow Us On Twitter

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

SportCamp
quince
medals
SportSolution

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

focus
sport24
sport24radio
gymnast
Please follow & like us 🙂
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram
GOOGLE
http://cosmogym.gr/%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%B1">
Users on page Now online: 1
Today: 36
This week: 276
Overall: 296358