ΟΡΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CONTEST

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Δημοτικοί Αθλητικοί Οργανισμοί, Κ.Α.Π.Η, Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δημόσια και Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ., Σύλλογοι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Αθλητικοί και Γυμναστικοί Σύλλογοι, Ιδιωτικά Γυμναστήρια, Σχολές Χορού, Ελεύθερες Ομάδες Χορού-Γυμναστικής και γενικά όποιος αγαπάει την ομαδική καλλιτεχνική έκφραση.

Κάθε φορέας μπορεί να συμμετέχει στο Cosmogym Contest με όσα προγράμματα επιθυμεί. Ειδικά για φέτος (εφαρμογή του νέου συστήματος των ομίλων) τα προγράμματα πρέπει να πάρουν μέρος σε διαφορετικούς ομίλους.

Τα προγράμματα μπορούν να περιέχουν στοιχεία Ενόργανης, Ρυθμικής, Ακροβατικής, Αεροβικής, Τραμπολίνο, Τζαζ, Μοντέρνου και Κλασσικού Χορού, street dance, hip-hop με συνοδεία μουσικής ή όχι, με συνήθη ή ασυνήθιστα όργανα καθώς και στοιχεία  οποιασδήποτε κινητικής μορφής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από 10 το λιγότερο αθλητές. Κάθε αθλητής μπορεί να λάβει μέρος σε μία μόνο ομάδα και σε ένα πρόγραμμα.

Ο προπονητής μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα σαν αθλητής αλλά δεν πρέπει να δίνει οδηγίες ή να κατευθύνει τους άλλους αθλητές της ομάδας (θα υπάρξουν σχετικές μειώσεις σε αντίθετη περίπτωση).

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΜΟΥΣΙΚΕΣ

Κάθε πρόγραμμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 λεπτά καθαρού χρόνου μουσικής (εδώ δεν υπολογίζονται οι χρόνοι εισόδου και εξόδου από το ταπί). Η υπέρβαση του χρόνου θα έχει μείωση στη βαθμολογία 0.5 βαθμών για υπέρβαση χρόνου από 1-10 sec, 1 βαθμού για υπέρβαση χρόνου από 11-20 sec, κτλ.

Η είσοδος και έξοδος των ομάδων μπορούν να χορογραφηθούν αλλά χωρίς χρήση μουσικής ή ηχητικών εφέ. Ειδικά για την είσοδο ο διαθέσιμος χρόνος είναι μέχρι 20 sec για ομάδες μέχρι 30 άτομα και 30 sec για ομάδες με περισσότερα άτομα (δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος τοποθέτησης οργάνων και κατασκευών). Μετά το πέρας του χρόνου υπάρχουν μειώσεις στη βαθμολογία.

Οι ομάδες πρέπει να έχουν την μουσική σε audio CD (όχι σε mp3) και να έχουν 2ο αναπληρωματικό CD μαζί τους. Το CD πρέπει να έχει μόνο το κομμάτι του διαγωνισμού.

Οι μουσικές θα δοθούν στην οργανωτική επιτροπή κατά την διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης. Η ένταση της μουσικής θα είναι σταθερή από τα μηχανήματα ήχου της διοργάνωσης. Δεν επιτρέπεται η αυξομείωση του ήχου από τους προπονητές. Για το λόγο αυτό πρέπει οι μουσικές να είναι άριστα ηχογραφημένες.

 

ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ο χώρος παρουσίασης των προγραμμάτων είναι διαστάσεων 14Χ14.

Όλα τα προγράμματα θα παρουσιαστούν όχι μόνο πάνω στο ταπί αλλά μπορεί να γίνει χρήση και του χώρου γύρω από αυτό. Το ταπί θα είναι σταθερό με ενεργό χώρο 2,5 μέτρα στο πίσω μέρος, 4 μέτρα δεξιά και αριστερά και 3 μέτρα μπροστά. Ο φωτισμός θα είναι λευκός, σταθερός για όλες τις ομάδες.

Οι ομάδες πρέπει να βρίσκονται στην έξοδο για την παρουσίαση του προγράμματος με ευθύνη των αρχηγών τους. Κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων δεν επιτρέπεται ο προπονητής/δάσκαλος να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο να δίνει οδηγίες για την τοποθέτηση των συμμετεχόντων ούτε να στέκεται μπροστά από την ομάδα του κατά την διάρκεια της παρουσίασης. Θα μπαίνει από τον χώρο εισόδου μαζί με την ομάδα και θα κατευθύνεται στο ειδικό χώρο που θα υπάρχει για τους προπονητές/δασκάλους.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν επιτρέπεται καμία σήμανση πάνω στο ταπί. Επίσης δεν επιτρέπονται κατασκευές-όργανα κτλ τα οποία μπορούν με οποιοδήποτε τρόπο να θέσουν σε κίνδυνο τον αγωνιστικό χώρο. (καρέκλες με λεπτά πόδια, μικρά ροδάκια, μυτερά αντικείμενα, υγρά, σπρέυ, οποιαδήποτε μορφή κεριών κτλ) Η Οργανωτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει οτιδήποτε μπορεί να προξενήσει ζημιά στο ταπί.

Οι ομάδες που έχουν κατασκευές πρέπει να φροντίσουν να τις φέρουν στο γήπεδο πριν από την έναρξη των αγώνων.

Πριν από την παρουσίαση των προγραμμάτων επιτρέπεται να ανακοινώνονται από τον εκφωνητή μόνο ο Φορέας, ο τίτλος της παρουσίασης καθώς και οι προπονητές-χορογράφοι. Δεν θα επιτρέπονται ανακοινώσεις κειμένων.

Μετά την παρουσίαση των προγραμμάτων επιτρέπονται κείμενα σχετικά με χορηγούς, μικρό βιογραφικό της ομάδας, δακτυλογραφημένα σε σελίδα Α4 με γραμματοσειρά μεγέθους 16 και να μην υπερβαίνουν τις 30-40 λέξεις. Τα κείμενα θα παραδοθούν από τους υπεύθυνους των ομάδων στην οργανωτική επιτροπή στην τεχνική σύσκεψη.

Επίσης, με επιπλέον χρέωση, υπάρχει η δυνατότητα προβολής των χορηγών της κάθε ομάδας στον ηλεκτρονικό πίνακα της διοργάνωσης πριν, κατά και μετά την εκτέλεση του προγράμματος της ομάδα σας.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στο Cosmogym Contest είναι 17 ευρώ / ανά αθλητή. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα πάρει μέρος και στο Cosmogym Festival τότε απαλλάσσεται από την πληρωμή για το Φεστιβάλ.

Περιλαμβάνει: Δικαίωμα συμμετοχής, περιλαίμιο με κάρτα διαπίστευσης, μετάλλιο για όλους τους αθλητές και προπονητές.  Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει βίντεο αρχείο του κάθε προγράμματος και πρόσβαση για κατέβασμα όλων των βίντεο της διοργάνωσης. Τα βίντεο θα είναι με μοντάζ από 4 κάμερες σε HD.

Οι πληρωμές θα γίνονται με τραπεζική κατάθεση στην Τράπεζα Eurobank στον παρακάτω λογαριασμό:

Αριθμός Λογαριασμού Τράπεζας Eurobank:  0026.0036.61.0200459727

IBAN λογαριασμού:  GR75026 0036 0000 6102 0045 9727

Δικαιούχος: Αθλητική Πολιτιστική Ένωση Γιτάνη

Παρακαλώ στην κατάθεση να αναφέρεται το όνομά σας ή η ομάδα σας.

Λήξη προθεσμίας για τις καταθέσεις 25 Μαΐου 2018.

Πληρωμές μετά την λήξη της προθεσμίας η χρέωση είναι 20 ευρώ / ανά αθλητή.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης θα λάβετε τα σχετικά παραστατικά των πληρωμών από το λογιστήριο.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 31 Οκτωβρίου αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ειδική online φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα   www.cosmogym.gr

Κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος η δήλωση λαμβάνει μοναδικό κωδικό που της δίνει και την σειρά προτεραιότητας.

Οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 31 Ιανουαρίου 2018  επίσης σε ηλεκτρονική μορφή στην ειδική on line φόρμα που υπάρχει στην παραπάνω ιστοσελίδα. Η δήλωση λαμβάνει μοναδικό κωδικό που της δίνει και την σειρά προτεραιότητας.

Προτεραιότητα στις αρχικές δηλώσεις φυσικά έχουν αυτοί που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Για να ολοκληρωθεί και επιβεβαιωθεί η δήλωση συμμετοχής σας πρέπει να γίνει τραπεζική κατάθεση προκαταβολής ποσού 100 ευρώ ανά ομάδα.

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής και μη εύρεσης άλλης ομάδας για αντικατάσταση τα χρήματα δεν επιστρέφονται. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αρχικών δηλώσεων θα ανακοινωθούν τα ονόματα των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο Cosmogym Contest.

Οι αρχικές δηλώσεις μπορούν να τροποποιηθούν μέχρι την τελική δήλωση σε όλα τα στοιχεία.

Οι τελικές τροποποιητικές δηλώσεις γίνονται δεκτές από 1-15 Μαΐου 2018 επίσης σε ηλεκτρονική μορφή.

Βάσει των τελικών δηλώσεων θα γίνει και η τελική χρέωση για την συμμετοχή σας.

Όλες οι τελικές δηλώσεις (για Festival και για Contest) θα περιλαμβάνουν και ονομαστικές καταστάσεις όλων των συμμετεχόντων (ηλεκτρονική υποβολή). Οι καταστάσεις θα σταλούν στην ΕΓΟ.

Η εξόφληση πρέπει να γίνει μέχρι 25 Μαΐου 2018. Σε περίπτωση ακύρωσης αθλητών μετά την τελική δήλωση η χρέωση είναι πλήρης.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Όλες οι ομάδες θα είναι στο πάνω διάζωμα του σταδίου. Εκεί θα υπάρχει ένα σημείο συνάντησης από το οποίο θα σας παραλαμβάνει εθελοντής της διοργάνωσης την ώρα που θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία της παρουσίασης

Συνολικά κάθε ομάδα θα έχει στην διάθεσή της 52 λεπτά χρόνο (ως διαδικασία παρουσίασης) πριν την έξοδό της από τον «χώρο αναμονής Β» στον αγωνιστικό χώρο.

Σημειώστε ότι σε όλους τους χώρους αποδυτηρίων, προθέρμανσης, αγωνιστικό χώρο και γενικά στο κάτω διάζωμα του σταδίου θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε διαπιστευμένα άτομα. Αυτοί θα είναι οι αξιολογητές οι δηλωθέντες προπονητές και ο ακριβής αριθμός των δηλωθέντων αθλητών/τριών.

Οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν χρήση των χώρων προθέρμανσης μόνο στο συγκεκριμένο χρόνο που θα είναι δεσμευμένος για την ομάδα τους (συνολικά 24 λεπτά από τα οποία 16 λεπτά πάνω στο ταπί) ανεξάρτητα από τον αριθμό των αθλητών που απαρτίζουν την ομάδα. Θα υπάρχουν δύο προθερμαντήρια. Οι ομάδες με μονό αριθμό παρουσίασης κάνουν προθέρμανση στο προθερμαντήριο 1 και με ζυγό αριθμό παρουσίασης στο προθερμαντήριο 2.  Στην διαδικασία της προθέρμανσης παρακαλούμε να τηρούνται επακριβώς οι καθορισμένοι χρόνοι.

Οι διαπιστεύσεις θα είναι ονομαστικές και με διαφορετικό χρώμα ανάλογα την ιδιότητα του καθενός. Χωρίς τις διαπιστεύσεις δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν.

Σημείωση:

Ότι δεν προβλέπεται από το παρόν ενημερωτικό έντυπο θα αντιμετωπίζεται από την οργανωτική επιτροπή κατά περίπτωση. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει, καταργήσει ή να προσθέσει οτιδήποτε κρίνει ότι είναι για την καλύτερη οργάνωση του διαγωνισμού.