Το COSMOGYM Festival-Contest 2017 υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Το COSMOGYM Festival-Contest 2017 υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Το COSMOGYM Festival & Contest έχει την τιμή να συμμετέχει στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας.

Η 23η Ιουνίου είναι η ημερομηνία αναβίωσης του σύγχρονου Ολυμπιακού κινήματος (1984) καθώς και του πρώτου εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας (1948). Την ημέρα αυτή, έχει καθιερωθεί ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας, που δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός. Είναι η ημέρα για όλον τον κόσμο του πλανήτη, να κινητοποιηθεί, να μάθει και να ανακαλύψει τις πραγματικές αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος.

Στην πρωτοβουλία αυτή, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αντιλαμβανόμενη πλήρως τη μεγάλη σημασία της και τον τεράστιο συμβολισμό της συμμετέχει ενεργά και ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια, υλοποιώντας δράσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, ανεξαρτήτως φύλου ή δυνατοτήτων.

Με βάση λοιπόν τους πυλώνες ΚΙΝΟΥΜΕ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ, οι εκδηλώσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα τους εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ανάμεσά τους φέτος, ξεχωρίζει η μεγάλη γιορτή της γυμναστικής στη χώρα μας το COSMOGYM Festival-Contest στο οποίο συμμετέχουν 7.033 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας και δυνατοτήτων παρουσιάζοντας 328 χορογραφίες σε διάρκεια 6 ημερών.