ΟΡΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CONTEST

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Δημοτικοί Αθλητικοί Οργανισμοί, Κ.Α.Π.Η, Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δημόσια και Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ., Σύλλογοι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Αθλητικοί και Γυμναστικοί Σύλλογοι, Ιδιωτικά Γυμναστήρια, Σχολές Χορού, Ελεύθερες Ομάδες Χορού-Γυμναστικής και γενικά όποιος αγαπάει την ομαδική καλλιτεχνική έκφραση.

Όλοι οι φορείς πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΕΓΟ και οι συμμετέχοντες να έχουν τις προβλεπόμενες κάρτες συμμετοχής. (τύπου Α, Β1 ή C1)

Τα προγράμματα μπορούν να περιέχουν στοιχεία Ενόργανης, Ρυθμικής, Ακροβατικής, Αεροβικής, Τραμπολίνο, Τζαζ, Μοντέρνου και Κλασσικού Χορού, street dance, hip-hop με συνοδεία μουσικής ή όχι, με συνήθη ή ασυνήθιστα όργανα καθώς και στοιχεία  οποιασδήποτε κινητικής μορφής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από 10 το λιγότερο αθλητές. Κάθε αθλητής μπορεί να λάβει μέρος σε μία μόνο ομάδα αλλά μπορεί να πάρει μέρος σε περισσότερα του ενός προγράμματος της ίδιας ομάδας.

Ο προπονητής μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα σαν αθλητής αλλά δεν πρέπει να δίνει οδηγίες ή να κατευθύνει τους άλλους αθλητές της ομάδας (θα υπάρξουν σχετικές μειώσεις σε αντίθετη περίπτωση).

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΜΟΥΣΙΚΕΣ

Κάθε πρόγραμμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 λεπτά καθαρού χρόνου μουσικής (εδώ δεν υπολογίζονται οι χρόνοι εισόδου και εξόδου από το ταπί). Η είσοδος και έξοδος των ομάδων μπορούν να χορογραφηθούν αλλά χωρίς χρήση μουσικής ή ηχητικών εφέ. Ειδικά για την είσοδο ο διαθέσιμος χρόνος είναι μέχρι 30 sec (δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος τοποθέτησης οργάνων και κατασκευών).

Οι ομάδες πρέπει να έχουν την μουσική σε audio CD (όχι σε mp3) και να έχουν 2ο αναπληρωματικό CD μαζί τους. Το CD πρέπει να έχει μόνο το κομμάτι του διαγωνισμού.

Οι μουσικές θα δοθούν στην οργανωτική επιτροπή κατά την διάρκεια της τεχνικής σύσκεψης. Η ένταση της μουσικής θα είναι σταθερή από τα μηχανήματα ήχου της διοργάνωσης. Δεν επιτρέπεται η αυξομείωση του ήχου από τους προπονητές. Για το λόγο αυτό πρέπει οι μουσικές να είναι άριστα ηχογραφημένες.

 

ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ο χώρος παρουσίασης των προγραμμάτων είναι διαστάσεων 14Χ14 και πάχους 36 χιλ.

Όλα τα προγράμματα θα παρουσιαστούν όχι μόνο πάνω στο ταπί αλλά μπορεί να γίνει χρήση και του χώρου γύρω από αυτό. Το ταπί θα είναι σταθερό με ενεργό χώρο 2,5 μέτρα στο πίσω μέρος, 4 μέτρα δεξιά και αριστερά και 3 μέτρα μπροστά. Ο φωτισμός θα είναι λευκός, σταθερός για όλες τις ομάδες. Επίσης δεν επιτρέπεται καμία σήμανση πάνω στο ταπί.

Λόγω του ότι πάνω σε αυτό τοποθετούνται κατασκευές και όργανα που υποστηρίζουν την θεματολογία της χορογραφίας, σας ενημερώνουμε ότι για την προστασία του ταπί, θα ισχύσουν τα παρακάτω:

1. Όλες οι κατασκευές πρέπει να έχουν πέλματα στήριξης 15χ15 εκατοστά και μεγαλύτερα ανάλογα το βάρος και το μέγεθος. Δηλαδή αν έχουν ποδαράκια που καταλήγουν σε σωλήνες ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο, αυτό πρέπει να πατάει πάνω σε ενσωματωμένο πέλμα διάστασης από 15χ15 εκ και πάνω. Το πέλμα πρέπει να είναι ξύλινο ή άλλου υλικού ακίνδυνου για το ταπί. Το ίδιο ισχύει για καρέκλες, τραπεζάκια και άλλα είδη που καταλήγουν σε ποδαράκια.

2. Όσες κατασκευές φέρουν ροδάκια αυτά πρέπει να είναι διαμέτρου 10 εκατοστών και άνω για μικρές κατασκευές (θρανία, τραπέζια κτλ) και διαμέτρου πάνω από 20 εκατοστά για μεγαλύτερες. Οι ρόδες πρέπει να είναι πλάτους 3 εκατοστών και πάνω. Δεν πρέπει να βγάζουν χρώμα ή με οποιονδήποτε τρόπο να αφήνουν σημάδια στο ταπί. Είναι καλό να είναι επενδεδυμένες με χαρτοταινία αυτοκόλλητη.

3. Δεν θα επιτρέπονται αντικείμενα με υγρά ή σπρέι ή οτιδήποτε άλλο επικίνδυνο υλικό.

4. Ανεξάρτητα με τα παραπάνω οποιαδήποτε κατασκευή ή όργανο έχει αιχμηρές καταλήξεις, πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας για να μην έχουμε οποιαδήποτε καταστροφή ή ζημιά στο ταπί.

Όποια ομάδα δεν ακολουθήσει τους παραπάνω κανόνες οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν την παρουσίαση του προγράμματος.

Οι ομάδες που έχουν κατασκευές πρέπει να φροντίσουν να τις φέρουν στο γήπεδο πριν από την έναρξη των αγώνων.

Οι ομάδες πρέπει να βρίσκονται στην έξοδο για την παρουσίαση του προγράμματος με ευθύνη των αρχηγών τους. Κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων δεν επιτρέπεται ο προπονητής/δάσκαλος να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο να δίνει οδηγίες για την τοποθέτηση των συμμετεχόντων ούτε να στέκεται μπροστά από την ομάδα του κατά την διάρκεια της παρουσίασης. Θα μπαίνει από τον χώρο εισόδου μαζί με την ομάδα και θα κατευθύνεται στο ειδικό χώρο που θα υπάρχει για τους προπονητές/δασκάλους.

Πριν από την παρουσίαση των προγραμμάτων επιτρέπεται να ανακοινώνονται από τον εκφωνητή μόνο ο Φορέας, ο τίτλος της παρουσίασης καθώς και οι προπονητές-χορογράφοι. Δεν θα επιτρέπονται ανακοινώσεις κειμένων.

Μετά την παρουσίαση των προγραμμάτων επιτρέπονται κείμενα σχετικά με χορηγούς, μικρό βιογραφικό της ομάδας, δακτυλογραφημένα σε σελίδα Α4 με γραμματοσειρά μεγέθους 16 και να μην υπερβαίνουν τις 30-40 λέξεις. Τα κείμενα θα παραδοθούν από τους υπεύθυνους των ομάδων στην οργανωτική επιτροπή στην τεχνική σύσκεψη.

Επίσης, με επιπλέον χρέωση, υπάρχει η δυνατότητα προβολής των χορηγών της κάθε ομάδας στον ηλεκτρονικό πίνακα της διοργάνωσης πριν, κατά και μετά την εκτέλεση του προγράμματος της ομάδα σας.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στο Cosmogym Contest είναι 17 ευρώ / ανά αθλητή. Σε περίπτωση που το πρόγραμμα πάρει μέρος και στο Cosmogym Festival τότε απαλλάσσεται από την πληρωμή για το Φεστιβάλ. Προγράμματα που θα πάρουν μέρος και στους ομίλους και στις ηλικιακές κατηγορίες το κόστος είναι 27 ευρώ / ανά αθλητή.

Περιλαμβάνει: Δικαίωμα συμμετοχής, περιλαίμιο με κάρτα διαπίστευσης, μετάλλιο για όλους τους αθλητές και προπονητές.  Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει βίντεο αρχείο του κάθε προγράμματος και πρόσβαση για κατέβασμα όλων των βίντεο της διοργάνωσης. Τα βίντεο θα είναι με μοντάζ από 4 κάμερες σε HD.

Οι πληρωμές θα γίνονται με τραπεζική κατάθεση στην Τράπεζα Eurobank στον παρακάτω λογαριασμό:

Αριθμός Λογαριασμού Τράπεζας Eurobank:  0026.0036.61.0200459727

IBAN λογαριασμού:  GR75026 0036 0000 6102 0045 9727

Δικαιούχος: Αθλητική Πολιτιστική Ένωση Γιτάνη

Παρακαλώ στην κατάθεση να αναφέρεται το όνομά σας ή η ομάδα σας.

Λήξη προθεσμίας για τις καταθέσεις 25 Μαΐου 2019.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης θα λάβετε τα σχετικά παραστατικά των πληρωμών από το λογιστήριο.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 31 Οκτωβρίου αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ειδική online φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα   www.cosmogym.gr

Κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος η δήλωση λαμβάνει μοναδικό κωδικό που της δίνει και την σειρά προτεραιότητας.

Οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 31 Ιανουαρίου 2019  επίσης σε ηλεκτρονική μορφή στην ειδική on line φόρμα που υπάρχει στην παραπάνω ιστοσελίδα. Η δήλωση λαμβάνει μοναδικό κωδικό που της δίνει και την σειρά προτεραιότητας.

Προτεραιότητα στις αρχικές δηλώσεις φυσικά έχουν αυτοί που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Για να ολοκληρωθεί και επιβεβαιωθεί η δήλωση συμμετοχής σας πρέπει να γίνει τραπεζική κατάθεση προκαταβολής ποσού 100 ευρώ ανά ομάδα μέχρι και 15 Φεβρουαρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής και μη εύρεσης άλλης ομάδας για αντικατάσταση τα χρήματα δεν επιστρέφονται. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αρχικών δηλώσεων θα ανακοινωθούν τα ονόματα των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο Cosmogym Contest.

Οι αρχικές δηλώσεις μπορούν να τροποποιηθούν μέχρι την τελική δήλωση σε όλα τα στοιχεία.

Οι ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ γίνονται δεκτές από 1-15 Μαΐου 2019 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΓΟ   www.onlinego.gr.  Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής θα περιλαμβάνουν ονομαστικές καταστάσεις όλων των συμμετεχόντων οι οποίοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΕΓΟ και κάτοχοι ενεργών καρτών.

Τα συμπληρωματικά στοιχεία που αφορούν την καλύτερη οργάνωση του Cosmogym Contest και αφορούν τις προτιμήσεις του προγράμματος όπως όμιλος κατάταξης, ειδικά βραβεία, περιγραφή κατασκευών, πρόβες ομάδων, στοιχεία αποστολής μεταλλίων και την αποδοχή των όρων συμμετοχής θα δηλώνονται στην σχετική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα της διοργάνωσης.

Η εξόφληση πρέπει να γίνει μέχρι 25 Μαΐου 2019. Σε περίπτωση ακύρωσης αθλητών μετά την τελική δήλωση η χρέωση είναι πλήρης.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Όλες οι ομάδες θα είναι στο πάνω διάζωμα του σταδίου. Εκεί θα υπάρχει ένα σημείο συνάντησης από το οποίο θα σας παραλαμβάνει εθελοντής της διοργάνωσης την ώρα που θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία της παρουσίασης

Συνολικά κάθε ομάδα θα έχει στην διάθεσή της 52 λεπτά χρόνο (ως διαδικασία παρουσίασης) πριν την έξοδό της από τον «χώρο αναμονής Β» στον αγωνιστικό χώρο.

Σημειώστε ότι σε όλους τους χώρους αποδυτηρίων, προθέρμανσης, αγωνιστικό χώρο και γενικά στο κάτω διάζωμα του σταδίου θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε διαπιστευμένα άτομα. Αυτοί θα είναι οι αξιολογητές οι δηλωθέντες προπονητές και ο ακριβής αριθμός των δηλωθέντων αθλητών/τριών.

Οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν χρήση των χώρων προθέρμανσης μόνο στο συγκεκριμένο χρόνο που θα είναι δεσμευμένος για την ομάδα τους (συνολικά 24 λεπτά από τα οποία 16 λεπτά πάνω στο ταπί) ανεξάρτητα από τον αριθμό των αθλητών που απαρτίζουν την ομάδα. Θα υπάρχουν δύο προθερμαντήρια. Οι ομάδες με μονό αριθμό παρουσίασης κάνουν προθέρμανση στο προθερμαντήριο 1 και με ζυγό αριθμό παρουσίασης στο προθερμαντήριο 2.  Στην διαδικασία της προθέρμανσης παρακαλούμε να τηρούνται επακριβώς οι καθορισμένοι χρόνοι.

Οι διαπιστεύσεις θα είναι ονομαστικές και με διαφορετικό χρώμα ανάλογα την ιδιότητα του καθενός. Χωρίς τις διαπιστεύσεις δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν.

Σημείωση:

Ότι δεν προβλέπεται από το παρόν ενημερωτικό έντυπο θα αντιμετωπίζεται από την οργανωτική επιτροπή κατά περίπτωση. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει, καταργήσει ή να προσθέσει οτιδήποτε κρίνει ότι είναι για την καλύτερη οργάνωση του διαγωνισμού.

COSMOGYM LIVE STREAMING

Follow Us On Twitter