Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του “COSMOGYM Festival & Contest” ΔΤ-19/6/17

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του “COSMOGYM Festival & Contest” ΔΤ-19/6/17

Δελτίου Τύπου 19 Ιουνίου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του “Cosmogym Festival & Contest”

Η συνέντευξη Τύπου σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διοργάνωσης «Cosmogym Festival & Contest», η οποία θα αρχίσει αύριο στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος», στο Περιστέρι και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο indoor event που διεξάγεται στη Ελλάδα, καθώς θα πάρουν μέρος 7.033 αθλητές και αθλήτριες από όλη τη χώρα.

«Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα διεξαχθούν 328 χορογραφίες από 7.033 αθλούμενους. Το συνολικό αθλητικό πρόγραμμα θα αγγίζει τις 24 ώρες. Το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Special Olympics, το οποίο για δεύτερη χρονιά φιλοξενείται στη διοργάνωσή μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συμεών Σκουτέρης.

Στην ιδιαίτερη σημασία της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης. Η ΕΓΟ είναι συνδιοργανωτής των αγώνων: «Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού και την κορυφαία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους στη χώρα μας. Αγωνίζονται αθλητές από 5 έως 85 ετών και αποτελεί μία γνήσια γιορτή του αθλητισμού και του Fair Play», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης και αποκάλυψε ότι η ΕΓΟ διεκδικεί από την παγκόσμια ομοσπονδία μία αντίστοιχη διεθνή διοργάνωση.

Το «Cosmogym Festival & Contest» τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Περιστερίου και ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης χαρακτήρισε τους αγώνες «γιορτή της γυμναστικής». «Το Περιστέρι, η πόλη της νεολαίας, υποδέχεται για ακόμη μία χρονιά τη διοργάνωση. Επενδύουμε στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Θα ήθελα να ενημερώσω την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία ότι όλοι οι κλειστοί και οι ανοιχτοί αθλητικοί χώροι βρίσκονται στη διάθεση της».

Την Πέμπτη, 22 Ιουνίου στις 10.00, το «COSMOGYM» φιλοξενεί τους Πανελλήνιους Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής «Special Olympics Hellas». «Μέσα από τον αθλητισμό προσπαθούμε να αναπτύξουμε αυτά τα παιδιά ψυχολογικά, κοινωνικά και πνευματικά. Ευχαριστούμε τον κ. Σκουτέρη για τη βοήθειά του», τόνισε ο Πρέσβης ε.τ. και πρόεδρος των Special Olympics Διονύσιος Κοδέλας.

Ανάμεσα στους κριτές των αγώνων των «Special Olympics Ηellas» θα βρίσκονται και οι Ολυμπιονίκες του ανσάμπλ η Κλέλια και η Άννυ Πανταζή. «Θα ήθελα να ζητήσω από τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν και να στηρίξουν τους αθλητές των Special Olympics. Τα παιδιά περιμένουν με αγωνία τον αγώνα. Τις χορογραφίες τις έχουμε ετοιμάσει μαζί με την αδελφή μου, την Κλέλια. Όλη, όμως, η διοργάνωση θα είναι ωραία και το θέαμα εντυπωσιακό», δήλωσε η Άννυ Πανταζή, Ολυμπιονίκης με το ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Το COSMOGYM 2017 είναι αφιερωμένο στην «Καρδιά του Παιδιού», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών, ένα πιστοποιημένο Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Για το έργο του Σωματείου μίλησε η πρόεδρος του Αθηνά Κολτσιδοπούλου. Τη συνέντευξη Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ Ξένια Κορόγιαννη και ο Επί Τιμή Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Το COSMOGYM γίνεται…ΠΡΑΣΙΝΟ. H Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση H «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνεργασία για το πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών και και αθλητικού ρουχισμού ¨Άστα να τρέξουν ξανά¨.

Η είσοδος για το κοινό όλες τις ημέρες των αγώνων θα είναι ελεύθερη. Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου (19.00) και οι τελικοί στις 25 Ιουνίου.

Συνδιοργανωτές είναι η Αθλητική Πολιτιστική Ένωση «Γιτάνη» και η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ). Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και των Special Olympics Hellas. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το COSMOGYM και από την εφαρμογή για android smartphones “CASNetwork”.

Χρυσός Χορηγός είναι η εταιρία MotionSport. Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι ο Sport24radio και το αθλητικό site Sport24.gr, η Focus Web TV και η εξειδικευμένη ιστοσελίδα γυμναστικής gymnast.gr Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: www.cosmogym.gr