Αφιερωμένο στην “ΕΣΤΙΑ” το Cosmogym 2019

Αφιερωμένο στην “ΕΣΤΙΑ” το Cosmogym 2019

Τι είναι η Εστία

Στην καρδιά του Νέου Ψυχικού, στην οδό Σόνιας Νικολακοπούλου, βρίσκεται η Εστία, ένα «σχολείο» διαφορετικό από όλα τ’ άλλα.
Από το 1982, η «Εστία» δεν εκπαιδεύει απλά μαθητές αλλά φροντίζει ολιστικά και εφ’ όρου ζωής ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους με νοητική υστέρηση.

Μέσα από τα εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης εκπαιδεύει κάθε χρόνο πάνω από 100 παιδιά με νοητική υστέρηση να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες. Μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης και την οργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, επιτυγχάνει την ισότιμη συμμετοχή των ανθρώπων της στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Σε συνεργασία με εταιρείες που έχουν αναπτύξει εταιρική κοινωνική ευθύνη, τοποθετεί τους νέους σε θέσεις εργασίας και τους υποστηρίζει μέσα από ειδική Υπηρεσία.
Παράλληλα, η «Εστία» προχώρησε στην ανέγερση ενός δικτύου Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για να προσφέρει μια ασφαλή και αξιοπρεπή στέγαση στα παιδιά της και μια ανακούφιση στους γονείς αυτών. Λειτουργεί ήδη τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και βρίσκεται στο στάδιο ανακατασκευής της 4ης ΣΥΔ.
www.eseepa.gr

Η Εστία είναι πιστοποιημένη με EN ISO 9001:2015 από την TUV AUSTRIA HELLAS.

Αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείται σε αυτό τον ξεχωριστό φορέα, η Οργανωτική Επιτροπή του Cosmogym 2019 αποφάσισε να αφιερώσει τη φετινή διοργάνωση στην “ΕΣΤΙΑ” και από κοινού να οργανώσει δράσεις και ενέργειες με σκοπό τη στήριξη του έργου αλλά και την ευαισθητοποίηση των αθλητών και θεατών.

Καλωσορίζουμε τα παιδιά της ΕΣΤΙΑΣ στην οικογένεια του Cosmogym!!!

Γιατί το Cosmogym είναι κάτι περισσότερο από ένα γυμναστικό γεγονός !!!!