Cosmogym 2016 – Δελτίο τύπου 15/6/2016

Cosmogym 2016 – Δελτίο τύπου 15/6/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής  Special Olympics στο Cosmogym 2016

Αφιερωμένο στα Special Olympics Hellas είναι το Cosmogym 2016, που θα διεξαχθεί στις 21-26 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας “Γεώργιος Στεφανόπουλος” στο Περιστέρι.

Στο πρόγραμμα του Cosmogym 2016 έχουν ενταχθεί και οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics, στους οποίους θα λάβουν μέρος 20 αθλήτριες από τα Προπονητικά Προγράμματα των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης. Αυτή δεν θα είναι η μοναδική παρουσία των Αθλητριών Special Olympics στο φετινό Cosmogym μιας και εκτός από το αγωνιστικό πρόγραμμα τα Special Olympics ετοιμάζουν και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα επίδειξης για τους φίλους του αθλήματος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Unified, με τη συμμετοχή και αθλητριών χωρίς διανοητική αναπηρία από τη Σχολή Χορού της Πηγής Πεφάνη, Συντονίστριας του αθλήματος των Special Olympics. Να σημειωθεί ότι σε όλα τα προγράμματα των Special Olympics οι προπονητές είναι εθελοντές –καθηγητές φυσικής αγωγής.

‘’Για μια ακόμη φορά τα Special Olympics Hellas επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά την Οργανωτική Επιτροπή του Cosmogym και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Συμεών Σκουτέρη για την άμεση και ευγενική του ανταπόκριση στην πρόταση μας να ενταχθούν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής Special Olympics στη φετινή διοργάνωση του Cosmogym. Οι αθλήτριές μας ήδη περιμένουν με χαρά και ανυπομονησία την ημέρα όπου, μπροστά στο κοινό θα παρουσιάσουν και μόνες τους αλλά και μαζί με άλλες αθλήτριες τα αποτελέσματα των συστηματικών προπονήσεών τους που είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιάσουν το κοινό’’ υπογράμμισε ο Πρέσβυς ε.τ  Διονύσιος Κοδέλλας, Πρόεδρος των Special Olympics Hellas.

“Η φετινή διοργάνωση του Cosmogym 2016 είναι αφιερωμένη στα Special Olympics Hellas σε αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελούν για τα άτομα με διανοητική αναπηρία. Προσβλέπουμε σε συνέχιση της θερμής και στενής συνεργασίας μας και στο μέλλον ’’ δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Cosmogym 2016 κ. Συμεών Σκουτέρης.

‘’Η διοργάνωση φιλοξενεί τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics Ρυθμικής Γυμναστικής και δίνει τη δυνατότητα στις αθλήτριές ν’ αγωνιστούν μπροστά στο κοινό που θα κατακλείσει το Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας. Είναι πολύ σημαντικό για τις αθλήτριες μας να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου  επιτυγχάνοντας μέσα από αυτές τη συνύπαρξη, την ένταξη και την κοινωνικοποίησή τους’’ τόνισε η Διευθύντρια των Special Olympics Hellas κ. Άρτεμις Βασιλικοπούλου.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 23 Ιουνίου με ώρα έναρξης τις 10.00πμ. Το ομαδικό πρόγραμμα μαζί με τις αθλήτριες από τη σχολή χορού της ‘’Πηγής Πεφάνη’’ θα παρουσιαστεί το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 17.30. Κριτές των αγώνων θα είναι η κυρία Έφη Πανταζίδου και οι Ολυμπιονίκες Κλέλια και η Άννυ Πανταζή.  Οι ανωτέρω είναι διαπιστευμένοι κριτές από τα Special Olympics International.  Το ασκησιολόγιο καθώς και οι μουσικές ρουτίνες των προγραμμάτων των οποίων θα παρουσιάσουν οι αθλήτριες βασίζονται στους επίσημους κανονισμούς των Special Olympics. Οι αθλήτριες των Special Olympics θ’ αγωνιστούν στο στεφάνι, την κορδέλα, τις κορύνες και την μπάλα.