Ανοικτή Επιστολή – Κάλεσμα

Ανοικτή Επιστολή – Κάλεσμα

Ανοικτή Επιστολή – Κάλεσμα

Μόνο με μια λέξη μπορώ να χαρακτηρίσω την απόφαση της ΕΓΟ: ΕΓΚΛΗΜΑ
Έγκλημα εναντίον της «γυμναστικής για όλους» και όχι μόνο.
Δεν θα γίνω συνένοχος αυτής της πράξης. Δεν θα τους ακολουθήσω σε αυτό τον δρόμο.
Από σήμερα αναστέλλω όλες τις διαδικασίες που αφορούν όλες τις διοργανώσεις, Cosmogym Festival-Contest, The 3Team, Step to the Art και την δράση των υποτροφιών των πρωταθλητών. 
Καλώ όλους όσους δούλεψαν, πόνεσαν, όλα αυτά τα χρόνια και είδαν την «γυμναστική για όλους» να αναπτύσσεται με ένα τρόπο συλλογικό, με κατανόηση, με κοινές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, να αντιδράσουν. Καλώ αθλητές, προπονητές, παράγοντες και πάνω από όλα γονείς να πουν ΟΧΙ.
Ίσως τότε η ΕΓΟ καταλάβει το λάθος που συντελείται.

Φυσικά, από την δική μου πλευρά θέτω τον εαυτό μου εκτός του χώρου των διοργανώσεων της «γυμναστικής για όλους» και τον εγκαταλείπω με το κεφάλι ΨΗΛΑ. (να δω τι θα κάνουν και κάποιοι άλλοι που δήθεν κόπτονται)
Με αυτή την απόφαση η διοίκηση της ΕΓΟ σκοπεύει να βάλει στα ταμεία της ένα υπέρογκο ποσό από το άθλημα της «γυμναστικής για όλους», εκμεταλλευόμενη έναν χώρο που η ίδια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την ανάπτυξή του. Έναν χώρο που πριν μερικά χρόνια κάποιοι στη διοίκηση τον ονόμαζαν «γυμναστική του φραμπαλά», έρχονται σήμερα να τον ληστέψουν στην κυριολεξία.
Η ανικανότητα στην εξεύρεση πόρων από χορηγούς, καθώς η κρατική επιχορήγηση δεν είναι (κατ’ αυτούς) αρκετή, η ανεπάρκεια της διοίκησης για να κάνει ελκυστικά τα πρωταθλήματα της ενόργανης, ρυθμικής κτλ στο ευρύ κοινό, ώστε να έρθουν οι χορηγοί, βρίσκει την λύση της, μεταφέροντας το οικονομικό πρόβλημα της ΕΓΟ, σχεδόν αποκλειστικά στο χώρο της «γυμναστικής για όλους» δηλαδή κατ επέκταση στους γονείς και στις οικογένειες των αθλούμενων.
Καλώ την διοίκηση της ΕΓΟ να πάρει πίσω την απόφαση.
Αν όχι, καλώ τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από την «γυμναστική για όλους» και υποτίθεται την υπηρετούν, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ, αλλιώς θα είναι και αυτοί συνένοχοι αυτού του εγκλήματος.
Όπως λοιπόν σας κάλεσα τον Δεκέμβριο του 2011 σε συνάντηση για να κτίσουμε όλοι μαζί το άθλημα που όλοι αγαπάμε, με τον ίδιο τρόπο σας χαιρετώ… με το κεφάλι ΨΗΛΑ !!!!

Με εκτίμηση
Συμεών Σκουτέρης