Σχέδιο κατανομής ομάδων σε ομίλους του Cosmogym Contest 2016

Σχέδιο κατανομής ομάδων σε ομίλους του Cosmogym Contest 2016

Αγαπητοί φίλοι του Cosmogym

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από συναντήσεις της Πανεπιστημιακής και Οργανωτικής Επιτροπής καθώς και της Επιτροπής Ανάπτυξης της διοργάνωσης, ανακοινώνεται το σχέδιο ένταξης των ομάδων στο επερχόμενο Cosmogym Contest. Το σχέδιο Α έχει πρόβλεψη για 88 ομάδες που είναι και κατά βάση το μέγιστο που μπορεί να απορροφήσει η διοργάνωση χωρίς να προσθέσει επιπλέον ημέρα. (θα γίνει Σάββατο και Κυριακή) Οι δηλώσεις μέχρι σήμερα 27 Οκτωβρίου είναι 98 και είναι δύσκολο έως αδύνατο να γίνουν δεκτές όλες. Θα τηρηθεί κατά γράμμα η σειρά προτεραιότητας.

Παρακάτω θα βρείτε σε συνοπτική μορφή το σχέδιο Α κατανομής των ομάδων και της γενικότερης δομής που θα ισχύσει. Αναλυτικά θα ανακοινωθεί στην 1η Ενημερωτική Ημερίδα το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και ώρα 17:30.

Σχέδιο Α (με 4 ομίλους και 88 ομάδες)

Στους 4 ομίλους οι ομάδες κατατάσσονται με βάση τη βαθμολογία και τη θέση (ξεχωριστά ανά όμιλο) της τελευταίας χρονιάς ως εξής:

Όμιλος Ολύμπια: οι χρυσές ομάδες του περσινού ομίλου Α, οι πρώτες 4 ασημένιες του περσινού Α ομίλου και οι 2 πρώτες χρυσές του Β ομίλου

Όμιλος Πύθια: οι υπόλοιπες ασημένιες ομάδες του περσινού Α ομίλου, οι 4 πρώτες χάλκινες του περσινού Α ομίλου και οι υπόλοιπες χρυσές του περσινού ομίλου Β

Όμιλος Ίσθμια: οι υπόλοιπες χάλκινες του περσινού ομίλου Α, οι ασημένιες και οι χάλκινες του περσινού ομίλου Β

Όμιλος Νέμεα: όλες οι νέες ομάδες-φορείς (που μπαίνουν τώρα στη διοργάνωση)

Σημ: Οι αριθμοί των ομάδων ανά όμιλο μπορούν να αλλαχθούν, οπότε θα γίνει και αναπροσαρμογή των μεταλλίων.
Οι τέσσερις τελευταίες και οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου αλλάζουν όμιλο την επόμενη χρονιά.

Δύο τελικοί

Μεγάλος τελικός με συμμετοχή των χρυσών ομάδων του πρώτου ομίλου και των τεσσάρων πρώτων χρυσών του δεύτερου ομίλου.

Μικρός τελικός με συμμετοχή των υπόλοιπων χρυσών ομάδων του δεύτερου, καθώς και των χρυσών του τρίτου και τέταρτου ομίλου.

Ειδικές περιπτώσεις ένταξης ομάδων στους ομίλους:

Ομάδες που πέρυσι δεν πήραν μέρος, κατατάσσονται σε όμιλο ανάλογα με τη θέση που είχαν στην τελευταία διοργάνωση που πήραν μέρος.
Αυτές οι ομάδες μπορούν να διαλέξουν όμιλο μεγαλύτερης βαθμίδας αν στο παρελθόν είχαν μετάλλιο μεγαλύτερο της τελευταίας συμμετοχής τους.

Αν κάποια ομάδα δεν πάρει μέρος σε επόμενη χρονιά και επανέλθει θα καταταχθεί σε όμιλο 1 βαθμίδας πιο πάνω από αυτό που ήταν στην τελευταία της συμμετοχή.

Ομάδες με 2 ή περισσότερα προγράμματα την πρώτη χρονιά κατατάσσονται υποχρεωτικά σε διαφορετικούς ομίλους.

Οι δεύτερες ή οι τρίτες ομάδες (παλαιών φορέων) που θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά κατατάσσονται σε όμιλο 1 βαθμίδας πιο κάτω από την πρώτη ή την δεύτερη ομάδα του ίδιου φορέα. (λαμβάνεται υπόψη το γενικότερο επίπεδο του φορέα και δεν υπολογίζεται ως «πρωτοεμφανιζόμενη»)

Την πρώτη χρονιά θα μπορεί κάποιος που βρίσκεται στον ένα ή άλλο όμιλο να διαλέξει αλλαγή βαθμίδας μόνο προς τα πάνω.

Οι ανακοινώσεις-δηλώσεις-καταχωρήσεις  αποτελεσμάτων, προγραμμάτων κτλ θα γίνεται πρώτα με τον τίτλο του προγράμματος και μετά με την ομάδα

Fair play ομάδων: Στις ανακοινώσεις τους (στα έντυπα, στο FB, γενικά στο internet, στην τηλεόραση κτλ) σχετικά με τις κατακτήσεις μεταλλίων πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρεται η ονομασία της διοργάνωσης καθώς και ο Όμιλος που η ομάδα κατέκτησε το μετάλλιο.

Για τη συμμετοχή στο Cosmogym “Step to the Art” θα μπορούν να είναι υποψήφιες όλες οι ομάδες του ομίλου Ολύμπια και οι τέσσερις πρώτες χρυσές του ομίλου Πύθια καθώς και 2 FREE CARD από οποιονδήποτε όμιλο.

 

Βελτιώσεις για τη βαθμολογία και τον κώδικα

Μικρές βελτιώσεις που θα γίνουν στον κώδικα, θα ανακοινωθούν στην 1η Ενημερωτική Ημερίδα.

Cosmogym Special Awards

Ξεχωριστές μικρές επιτροπές για τα ειδικά βραβεία με 4-5 εξειδικευμένους αξιολογητές ανά βραβείο.